Blog de JF. JF no és community manager, experiències de JF a la xarxa reunides en un blog. blog, JF, JF teixido, Jordi Teixido, Lleida, diables, diables de lleida, correfoc, villagueb, villanos, AI, AUI, community, manager, comunity manager, SETI, BOINC, pink floyd, Lo Drac Carrincló, CCOO, Llicència de Creative Commons
No sóc comunity manager de JF Teixidó està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a www.jfnoescomunitymanager.blogspot.com.

dilluns, 26 de maig del 2014

Lo Drac Carrincló


Os presento l'element més nou del Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent, Lo Drac Carrincló, una bèstia de foc que sol cremar en algunes actuacions dels Diables de Lleida justament en el 30 aniversari del grup. Té perfil a Facebook i usuari a Twitter. Podeu trobar més informació a la web del grup o a la plana de Facebook del grup.

Copio la informació que hi ha a la web sobre Lo Carrincló i potser un altre dia contaré més coses sobre altres seccions del GRECPP:

És una bèstia de foc amb morfologia de drac infernal i fabulós: cos de serp, ales de muricec, potes i urpes.

Va ser creat per portar a terme la venjança de l’última metzinera penjada i cremada a Lleida l’any 1485, que fou la pallaresa Valentina Guarner.

A les entranyes de la cova del Boc de Biterna l’esperit de la bruixa Valentina i el Mascle Cabró, en aquelarre solemne, copularen en la foscor i engendraren la bèstia que, en sortir del fons de la terra, socarrimaria els qui manen de mala manera. En orgia de foc i festa, les bruixes ballaren en rotllana, d’esquena al foc, i un boc negre s’ho mirava dalt d’una roca, a l’entrada de la cova. Les bruixes de Biterna donaren en custòdia als Diables de Lleida la bèstia diabòlica fins el dia del seu bateig de foc, la setmana dels tres dijous.

Altres bèsties i criatures foren convidades al bateig infernal. Cançons i tocs de tabal de diferents contrades se sentiren per tota la ciutat de Lleida.
Mides: 3,2m de llarg x 2,85m d’ample x 2,9m d’alt. Pes: 105kg (aprox.).

Costa molt dir com crema, i encara més descriure com s'ho passa el company que el treu a cremar, potser ajudaràn algunes fotos:




A valtros no sé, a mi em donen ganes de sortir a cremar només de veure les fotos. Ja ho diu el nostre lema, Diable a la sang i Lleida al cor.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada